Lakásfelújítás a IX-ker. Tompa utcában

Egy társasházi lakás 60-70 évek stílusában és lelakott állapotában került átvételre, amelyet kedves ügyfelünk saját elképzelései alapján tervezett átépíteni és teljes körűen felújítani.

A bontási munkálatok elkészültével szemrevételezésre kerültek a lakás méretbeli adottságai, amelyek átgondolásra késztették tulajdonosát, mivel újabb lehetőségek nyíltak az átépítésre. Számtalan helyszíni tervezés és közös egyeztetés ellenére a végső elképzelés nem rajzolódott ki. Végső megoldásként az elképzelések leegyeztetésre kerültek egy lakberendezővel, Jaksa Szilvia lakberendezővel. (http://dekortechstudio.hu/.) Szilvia évtizedek óta foglalkozik lakberendezéssel, számtalan esetben segítségül hívjuk a leendő lakásfelújításaink során, nagy segítséget jelent a munkássága.

Az egyeztetést kővetően elkészültek a tervek, amelyek nagy segítséget nyújtottak a holtpontboli elmozdulásból a végső kivitelezésig, ügyfelünk legnagyobb örömére.

A lakásfelújítás során teljes körűen kicserélésre kerültek a víz, -szennyvíz, elektromos hálózatok, aljzat rétegrendek, válaszfalak és nyílászárok. Az aljzatok teljes hő és hangszigetelésen estek át és a végső járófelület egy új aljzat betonozásával került kialakításra. A lakásfelújítás részekként átépítésre kerültek a válaszfalak, amelyek könnyített hő,-hangszigetelt gipszkarton válaszfal rendszerrel kerültek kialakításra. A lakás teljes aljzatán kiépítésre került egy elektromos padlófűtés, amely rendszer a lakás fűtésére hívatott. A lakásfelújítás részeként kiépítésre került az új elektromos hálózat, ill. egy riasztó rendszer a mai érvényben lévő szabványok betartása mellet. Az elektromos mérő (villanyóra) szabványosításra és teljesítmény bővítésre került (3 fázis). A víz almérő (vízóra) kiépítésre került, az új víz-szennyvíz hálózatok terveztetésre és egyeztetésre került a Fővárosi Vízművekkel. A szolgáltatokkal való egyeztetéseket és a szükséges ügyintézéseket meghatalmazás keretén belül az ügyfelünk kérésére szívesen elvégeztük, a legnagyobb megelégedéssel. A homlokzati nyílászárokat is kicseréltük a lakásfelújítás során, amelyeket az ügyfelünk kérésére beszereztünk, helyszínre szállítottunk és beépítettünk, a szükséges kiegészítők (párkányok, - könyöklök, - redőnyök) beszerzésével, ill. beépítésével.

A lakásfelújítás számtalan nehézséget eredményezett, az egyik nagy megoldandó feladat a sitt letermelése és a leendő anyagok felhordása okozott fejfájást. A társasházi lift egy nagyon régi és a rossz állagának, ill. kis méretének köszönhetően nem volt alkalmas a használatra. A lakásfelújítás közben egy különálló szerkezetet (daru) került beszerzésre és helyszíni méretezésre, amellyel megoldottuk az anyagok le-fel termelését. A másik nagy gond volt az utcai rakódás, mivel az utca térburkolattal van ellátva, a közterület foglalás hosszas engedélyeztetési procedúrát igényelt volna. Látván a feladat nagyságát a sitt elszállítást és a leendő anyagok kiszállítását, egy rövid megállással az utcán, egy gyors ki, ill. berakódásokkal (megfelelő létszámmal) megoldásra került ez a feladat is. Itt jegyezném meg, hogy egy lakásfelújítás sok esetben egyszerűnek tűnik, de számtalanszor váratlan helyzeteket eredményezhet, amelyekre csak a megfelelő háttérrel lehet reagálni. Szerencsések vagyunk mivel a Barabás Albert és Tsa. Kft rendelkezik minden egyes szakággal és nem utolsó sorban megfelelő létszámmal és nem kell várnunk az alvállalkozásokra (egyéb mesterekre), amelyek érkezése, ill. működése bizonytalan.

A lakásfelújítás közben a klíma rendszer kiépítése is felmerült, amelyet az egyeztetést követően kiépítettünk, ill. felszereltünk a végső beüzemelésével. A lakásfelújítás során a felmerülő szállítási feladatokban is kivettük részünket, az ügyfelünk beszerzéseit követően, a számlák átvétele után, egy leegyezetett időpontban lebonyolítottuk a szállításokat, ezzel is egyszerűsítve a kivitelezés menetét. A konyhai páraelszívó rendszer nagyfokú ügyességet és kitartó munkavégzést igényelt mivel a lakás adottságai nagymértékben megnehezítették a kivitelezés menetét. Az elektromos bojler is rejtve került a WC álmennyezete fölé, így nem zavarva a látványt.

A lakásfelújítás menete nagymértékben változott, mivel felmerültek újabb elképzelések és szükségessé váltak újabb megoldások a végső kivitelezés érdekében. Az újabb elképzelések, ill. igények nagyfokú rugalmasságot és türelmet igényeltek a kivitelezés során, ami nélkülözhetetlen a lakásfelújítás sikeréhez.

A lakásfelújítás nagyfokú rugalmasságot igényel, mind a Megrendelő és a Kivitelező részéről egyaránt, amely nélkülözhetetlen a minőségi zökkenőmentes lakásfelújításhoz.

A lakásfelújítás sikeresen zárult az ügyfeleim legnagyobb örömére, akik nagyon hálások, hogy ilyen jó minőségi kivitelezésben tudtuk részesíteni.

„Egy lakásfelújítás lehet örömteli és zökkenőmentes, de ahhoz szükséges egy gondos előkészítés, egy körültekintő Megrendelő és nem utolsó sorban egy felkészült, rugalmas Kivitelező, aki összehangolja a lakásfelújítás menetét”.

Sikeres és örömteli lakásfelújítást kívánva,

Tisztelettel:

Barabás Albert

Tompa utca Lakásfelújítás előtt (bontás és munka közben)

Tompa utca Lakásfelújítás után

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info