Lakásfelújítás a IX-ker. Ráday utcában

Egy társasházi lakás egy békebeli belvárosi épület legfelső emeletén, eredeti állapotában, teljesen felújítandó állapotban került átvételre. A lakás teljes átépítsen esett át, amely tervezet meghatározta a lakásfelújítás menetét.

A lakásfelújítás során teljes körűen kicserélésre kerültek a víz, -szennyvíz, elektromos hálózatok, aljzat rétegrendek, válaszfalak és nyílászárok. Az aljzatok teljes hő és hangszigetelésen estek át és a végső járófelület egy új aljzat betonozásával került kialakításra. A lakásfelújítás részekként átépítésre kerültek a válaszfalak, amelyek könnyített hő,-hangszigetelt gipszkarton válaszfal rendszerrel kerültek kialakításra. A lakás teljes aljzatán (kivéve a hálószobában) kiépítésre került egy padlófűtés rendszer, működtetve az újonnan beszerelt kombi gázkazánnal. A hálószobában, előszobában és a fürdőszobában további radiátorok kerültek kiépítésre, ill. szerelésre. A lakásfelújítás részeként kiépítésre került az új elektromos hálózat, ill. egy riasztó rendszer a mai érvényben lévő szabványok betartása mellet. A lakásfelújítás részeként a meglévő gázrendszer átépítésre került, a terveztetés és a FŐGÁZ-al való egyeztetés után, amely rendszer átadásra került (MEO) a gázművek részére. Az elektromos mérő (villanyóra) szabványosításra és teljesítmény bővítésre került (3 fázis). A víz almérő (vízóra) kiépítésre került, az új víz-szennyvíz hálózatok terveztetésre és egyeztetésre került a Fővárosi Vízművekkel. A szolgáltatokkal való egyeztetéseket és a szükséges ügyintézéseket meghatalmazás keretén belül az ügyfelünk kérésére szívesen elvégeztük, a legnagyobb megelégedéssel. A homlokzati nyílászárokat is kicseréltük a lakásfelújítás során, amelyeket az ügyfelünk kérésére beszereztünk, helyszínre szállítottunk és beépítettünk, a szükséges kiegészítők (párkányok, - könyöklök, - redőnyök) beszerzésével, ill. beépítésével.

A lakásfelújítás közben a klíma rendszer kiépítése is felmerült, amelyet az egyeztetést követően kiépítettünk, ill. felszereltünk a végső beüzemelésével. A lakásfelújítás során a felmerülő szállítási feladatokban is kivettük részünket, az ügyfeleink beszerzéseit követően, a számlák átvétele után, egy leegyezetett időpontban lebonyolítottuk a szállításokat, ezzel is egyszerűsítve a kivitelezés menetét.

A lakásfelújítás közben felmerült a rejtett világítási rendszerek kiépítése, a rejtett felületek kialakítása gipszkarton rendszerekkel, felületek díszítése hungarocell dekorokkal és álmennyezetek építésével.

A látványtervezésben igénybe vettük, több évtizede jó kapcsolatban együtt munkálkodva, a Jaksa Szilvia (http://dekortechstudio.hu/.) lakberendező segítségét. Az ügyfeleinkkel való egyeztetés után elkészültek a tervek, amelyek alapján elkészítettük a látvány felületeket, kiemelve a lakás jó adottságait. Az új elemek kialakításával egy nagyon hangulatos és főleg nagyon látványos, élhető otthont sikerült kialakítani a lakásfelújítás során, az ügyfelünk legnagyobb megelégedésével.

A lakásfelújítás legnagyobb kihívása a helyszínre szállítási feladatok koordinálása, ill. szervezése. A Ráday utca egyirányú, közvetlenül a ház előtt nincs megállási lehetőség, így minden egyes alkalommal rövid megállásokkal és sok dudálásokkal megtűzdelve bonyolítottuk le a felmerülő szállítási feladatokat. Számtalan esetben kora reggel, vagy éjszaka szerveztük és bonyolítottuk a nagyobb szállításokat, elkerülve a nagy forgalmat. Az emeletre való le és fel szállításokat egy függesztet általunk kiépített daru segítségével tudtuk megoldani, lift nem állt rendelkezésünkre (lépcső embertelen próbatétel lett volna).

A Ráday utcai lakás is sok módosítással járt, amely állapot meghosszabította a tervezett lakásfelújítás menetét. Számtalan módosítás átütemezést, sok szervezést és nagyfokú rugalmasságot, ill. türelmet igényelt a lakásfelújítás menete során.

A lakásfelújítás sikeresen zárult az ügyfeleim legnagyobb örömére, akik nagyon hálások, hogy ilyen jó minőségi kivitelezésben tudtuk részesíteni Őket.

„Egy lakásfelújítás lehet örömteli és zökkenőmentes, de ahhoz szükséges egy gondos előkészítés, egy körültekintő Megrendelő és nem utolsó sorban egy felkészült, rugalmas Kivitelező, aki összehangolja a lakásfelújítás menetét”.

Sikeres és örömteli lakásfelújítást kívánva,

Tisztelettel:

Barabás Albert

Ráday utca Lakásfelújítás előtt (bontás és munka közben)

Ráday utca Lakásfelújítás után

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info