Lakásfelújítás a II-ker. Józsefhegyi utcában

Egy 3 lakásos társasházban kitűnő panorámával rendelkező lakás teljes körű átépítésre és felújításra került, a tulajdonosok saját elképzelése és tervezése alapján.

A lakásfelújítás során teljes körűen kicserélésre kerültek a víz, -szennyvíz, elektromos hálózatok, aljzat rétegrendek és a válaszfalak. Az aljzatok teljes hő és hangszigetelésen estek át és a végső járófelület egy új aljzat betonozásával került kialakításra. A lakásfelújítás részekként átépítésre kerültek a válaszfalak, amelyek könnyített hő, -hangszigetelt gipszkarton válaszfal rendszerrel kerültek kialakításra. A lakás teljes aljzatán kiépítésre került egy padlófűtés rendszer, működtetve az újonnan beszerelt kombi gázkazánnal. A fürdőszobában további 1 db törölközőszárítós radiátor került kiépítésre, ill. szerelésre. A lakásfelújítás részeként kiépítésre került az új elektromos hálózat, ill. egy riasztó rendszer a mai érvényben lévő szabványok betartása mellett. A lakásfelújítás részeként a meglévő gázrendszer átépítésre került, a terveztetés és a FŐGÁZ-al való egyeztetés után, amely rendszer átadásra került (MEO) a gázművek részére. Az elektromos mérő (villanyóra) szabványosításra és teljesítmény bővítésre került (3 fázis). A víz almérő (vízóra) kiépítésre került, az új víz-szennyvíz hálózatok terveztetésre és egyeztetésre került a Fővárosi Vízművekkel. A szolgáltatokkal való egyeztetéseket és a szükséges ügyintézéseket meghatalmazás keretén belül az ügyfelünk kérésére szívesen elvégeztük, a legnagyobb megelégedéssel.

A lakásfelújítás közben a klíma rendszer kiépítése is felmerült, amelyet az egyeztetés követően kiépítettünk, ill. felszereltünk a végső beüzemelésével. A lakásfelújítás során a felmerülő szállítási feladatokban is kivettük részünket. Az ügyfelünk beszerzéseit követően, a számlák átvétele után, egy leegyezetett időpontban lebonyolítottuk a szállításokat, ezzel is egyszerűsítve a kivitelezés menetét.

A lakásfelújítás közben felmerült a rejtett világítási rendszerek kiépítése, a rejtett felületek kialakítása gipszkarton rendszerekkel, felületek díszítése hungarocell dekorokkal és álmennyezetek építésével.

Az új elemek kialakításával egy nagyon hangulatos és főleg nagyon látványos, élhető otthont sikerült kialakítani a lakásfelújítás során, az ügyfelünk legnagyobb megelégedésével.

Az épület adottságainak köszönhetően a lakásfelújítás során számtalan terv módosítást hajtottunk végre, egyeztetve az ügyfeleinkkel. A szerkezeti állapotok megnehezítették a leendő gépészeti rendszerek (víz, szennyvíz, fűtés) kiépítését és szerelését. Továbbá, figyelembe kellett venni a födém teherbírását, hangszigetelési állapotát és nem utolsó sorban a tervezett szerkezetek (beltéri térelválasztók) födémre való terhelési fokát. A vizsgálatok és tervezések után a térelválasztók könnyített gipszkarton válaszfal rendszerekkel kerültek kialakításra, így a lakásfelújítás menetét részben felgyorsíthattuk, mivel száraz építészeti rendszerek kerültek kialakításra.

A lakásfelújítás menete számtalan újabb elképzeléseknek és a lakás adottságainak köszönhetően nagymértékben változott, amely kihívásokra rugalmasan alkalmazkodtunk. A kezdetek kezdetén meghatározott célkitűzésünk az volt, hogy az ügyfeleink részére egy korszerű, hosszú évekre értékálló kivitelezésben tudjuk részesíteni és a lakásfelújítás minél zökkenőmentes kereteken belül kerüljön kivitelezésre.

A legjobb tervezés és szervezés ellenére felmerülhetnek tervezésbeli módosítások, mivel a munkafolyamat menetében újabb elképzelések születhetnek, amelyek menet közben kerülnek a felszínre. Számtalan módosítás és változtatás megszakítja a tervezett lakásfelújítás menetét, amely határidő és költség módosítással jár. Az újabb elképzelések egyeztetést követően beépítésre kerülnek az eredeti lakásfelújítás menetébe, a végső kivitelezés módosításával. A lakásfelújítás menetének a változtatása nagyfokú rugalmasságot és türelmet igényel a kivitelezés során, ami nélkülözhetetlen a lakásfelújítás sikeréhez.

A lakás végső állapota az ügyfeleim jó ízlésének és a sikeres kivitelezésnek köszönhető, amely a magunk részéről örömteli, ill. boldogság teljes érzéssel párosul.

„Egy lakásfelújítás lehet örömteli és zökkenőmentes, de ahhoz szükséges egy gondos előkészítés, egy körültekintő Megrendelő és nem utolsó sorban egy felkészült, rugalmas Kivitelező, aki összehangolja a lakásfelújítás menetét”.

Sikeres és örömteli lakásfelújítást kívánva,

Tisztelettel:

Barabás Albert

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info